Sağlık Sektöründe SEO uyumlu içerik yazımı

SEO Uyumlu Makale Yazımı için Yapılması Gereken Adımlar

  1. Makale %100 özgün olarak yazılmalıdır, herhangi bir yerden kopya içerik ile makale yazımı herhangi bir fayda sağlamamaktadır.
  2. Her bir makale uzunluğu toplamda minimum 800 kelimeden oluşmalıdır. 1000 kelime ve üstü yararlılık açısından opsiyonel olarak daha uygundur.
  3. Makalenizi okumayı kolaylaştırmak için başlık ve ara başlıklar ile yazı düzenini dizayn edin. Tüm başlıkların tamamının büyük harf ile yazılması doğru değildir. Tamamen büyük harf ile yazılan cümleler internet dünyasında bağırmak anlamına gelir. Başlıklarda ilk harf büyük harf, sonrasını ise küçük harf ile devam edin.
  4. Yazım kurallarına mümkün olduğunca uyulmalıdır. Google okunması kolay içerikler talep eder. Noktalama işaretleri bunu sağlar. Ayrıca doğru koyulmayan veya kullanılmayan noktalama işaretleri makalehyi okuyucunun gözünde de düşürür. Noktalama işaretlerinden sonra bir boşluk bırakılmalıdır.
  5. Makale başlıkları “Liposuction nedir? Liposuction sonrası süreç” gibi başlıklar tercih edilmelidir. Makale konusu belirlendikten sonra Google araması yapılarak ilk sıralarda reklam harici sonuç alan sayfa başlıklarından ilham alınabilir.
  6. Konu başlığı belirlenirken ilgili konuda Google araması yapılarak aşağıda yer alan sık sorulan sorular makale içerisinde geçirilmelidir. Ne kadar sık sorulan sorulara makale içerisinde cevaplar verilirse SEO anlamında sıralama almak o kadar mümkün olacaktır.

Örn:

Örn: 2

https://trends.google.com/trends/?hl=tr Google Trend aramalar’da ilgili konu aratılarak trend konulardan uygun olanlar seçilerek makale içerisine eklenebilir, SEO açısından yararlıdır.

7- Makale içeriği bilgilendirici olmalıdır. Sen, ben dilinde olmamalıdır. “estethica ‘da şu işlemleri yapmaktayız” gibi ticari amaçlı değil, bilgilendirici “liposuction vücuttan yağ alma işlemidir.” Gibi olmalıdır.

8- Makale başlığındaki kelimeler, makale içindeki paragraflarda mutlaka bulunmalıdır. Örn: makalemizin başlığı “Burun estetiği nedir? Burun Estetiği öncesi ve sonrası tüm süreçler” . Paragraflarımız içerisinde “burun estetiği, burun estetiği öncesi, burun estetiği sonrası” gibi terimler mutlaka bulunmalıdır.

9- Makale içerisindeki başlık ve altlarındaki ilgili paragraflar mutlaka uyum içerisinde olmalıdır. Makaleyi uzun tutmak adına okuyucuyu sıkan paragraflardan kaçınılmalıdır.

10- Makale tamamlanırken son paragraf mutlaka konu ile alakalı sıkça sorulan sorulardan bahsetmektir. Örn: Burun Estetiği hakkında sıkça sorulan sorular”

Örn:

11- Makalenin sonlarına doğru konu ile alakalı fiyatları ibaresi eklenmesi önerilir. “Burun Estetiği Fiyatları 2024”  Lakin burada dikkat edilmesi gereken nokta, kesinlikle işlemle alakalı fiyat vermemektir. Yüzeysel olarak aşağıdaki örnekteki gibi yazılması önem arz etmektedir.

Örn:

12- Makale yazılırken amaç Google da arama yapan kullanıcılara doğru ve net bilgiler verebilmektir. Ne kadar kullanıcı dostu, bir çırpıda okunan makaleler yazılırsan etkisi o kadar iyi olacaktır.

13- Makale içerisinde başlıkların altındaki paragraflar içerisinde başlığa kısa ve net cevap veren cümleler, paragrafın en dikkat çeken cümleleri kalın veya altı çizili olarak belirtilmelidir.

Burda amaç paragrafın tamamını okumak istemeyen kullanıcılara, paragraf içerisinde boldladığınız alanlara dikkat kesilmelerini sağlayarak paragrafı okumadan da boldlu yerleri okuyarak anlamalarını sağlamaktır.

Örn:

14- Paragraf aralarına ilgili başlıklarla uyumlu görseller eklemeniz katkı sağlayacaktır.